Hoe pakken wij dit aan?

 

DANS, MUZIEK EN SPORT

RECREATIE

Muziekleraar Sánchez geeft de kinderen van het Corjuconi-tehuis met veel enthousiasme muziekles en heeft een eigen orkestje gevormd met de kinderen. Muziek doet de kinderen erg goed en het is een uitstekende manier om de vervelende dingen die zij op straat hebben meegemaakt te verwerken. Bent u benieuwd naar de cd en wilt u ook uw steentje bijdragen aan de muzieklessen voor de kinderen, koop dan één van de cd·s die de kinderen hebben opgenomen.

Lichamelijke & emotionele ontwikkeling

Ook het beoefenen van sport is van essentieel belang voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Voetballen is de favoriete sport onder de jongens in de tehuizen. Al sportend en voetballend leren zij goed in groepsverband te werken en respectvol met elkaar om te gaan. Daarnaast helpt het bij de versteviging van de onderlinge relaties en het aanleren van discipline. 

Straatkinderen zijn vaak niet alleen vervreemd van volwassenen, maar ook zelfs van leeftijdsgenoten. In de tehuizen wordt extra aandag besteed aan het samenspelen. Dit bevordert hun toekomstig functioneren en deelname aan de maatschappij sterk.