Projecten

Samen geven we straatkinderen weer een toekomst!

Projecten Juconi

Juconi ondersteunt diverse projecten in verschillende landen. Een belangrijk onderdeel is de opvang van straat- en zwerfkinderen in een tehuis. Door deze kinderen van de straat te halen zijn zij weg van alle gevaren die buiten op de loer liggen en krijgen zij daarnaast voedzame (warme) maaltijden. Dit is de reden waarom één van Juconi's focusprojecten dan ook haar tehuizen in verschillende landen zijn. Daarnaast is Plan Padrino een project waarbij je als financieel pleegouder ondersteuning kunt geven aan kinderen. Met jouw bijdragen financier je schoolboeken, schriften en schoolgeld. Via het studiefinanciering project krijgen enkele kinderen met speciale talenten en ambities de mogelijkheid om een vervolgopleiding te doen.

Samen geven we de kinderen weer een toekomst!

Soorten projecten

Kinderopvang projecten

 

Plan Padrino projecten

 

Studiefinanciering projecten

"Samen geven we de kinderen weer een toekomst!"

Afgeronde projecten

Sportveld

"Een gezonde geest in een gezond lichaam". Dat willen onze medewerksters bij Corjuconi voor de kinderen bereiken. Zij kijken daarbij naar welke natuurlijke goede aanleg er bij de kinderen ontwikkeld kan worden.

Het beoefenen van sport is van essentieel belang voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Voetballen is de favoriete sport onder de jongens in de tehuizen. Al sportend en voetballend leren zij goed in groepsverband te werken.

Sport dient ook ter versteviging van de onderlinge relaties en het aanleren van discipline. Zij groeien met het voetballen op en leren zo respectvol met anderen te spelen. Straatkinderen zijn vaak niet alleen vervreemd van volwassen, maar ook zelfs van leeftijdsgenoten. In de tehuizen wordt extra aandag besteed aan het samenspelen. Dit bevordert hun toekomstig functioneren en deelname aan de maatschappij sterk.

 

 

 

 

 

.

 juconi-straatkinderen-zuid-amerika

 

 

 

 

Uitbreiding 2e etage

"Het Corjuconi-tehuis in Palmira Valle in Colombia heeft er begin 2008 een heel nieuwe verdieping bij gekregen. Dit was nodig vanwege ruimtegebrek. De nieuwe verdieping is ingericht als een activiteitenruimte. Ook kunnen de ondersteunende medewerkers zoals de maatschappelijk werkster, de dokter en de tandarts nu beter gehuisvest worden.

Er is voor een extra verdieping gekozen aangezien de omgeving van het tehuis dichtbebouwd is. Er was geen mogelijkheid om een ruimte aan te bouwen, vandaar een tweede etage.

"Het Corjuconi tehuis biedt kinderen een warm thuis"

Doneren

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019