Colombiaans recept: pittige salsa
Ají criollo is een pittige Creoolse saus die in veel Latijns-Amerikaanse landen wordt gegeten en is erg makkelijk om zelf te bereiden! Deze salsa geeft je gerecht meer pit en is extra lekker in combinatie met de patacones die we deelden in een vorig recept.
Bereiding
- Meng de tomaten, rode peper, het lente-uitje en koriander goed door elkaar.
- Voeg het limoensap en het warme water toe, roer nogmaals en laat het afkoelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 tl olijfolie
- 2 el limoensap
- 50 g verse koriander, fijngesneden
- 50 ml warm water
- zout en peper
Kookboekje
Wil je meer recepten uit de Colombiaanse keuken leren kennen? Download dan hier een gratis voorproefje van ons kookboekje. Hierin staan enkele recepten.
Wil je liever het complete kookboek kopen en daarmee de zwerf- en straatkinderen in Latijns-Amerika steunen? Bestel dan hier jouw complete kookboek.
Meer Nieuws & Verhalen
Plan Padrino
Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.
Handgemaakte mondkapjes
De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.
Studeren tijdens de lockdown
Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit.