Onderwijs

Gelijke kansen op een prachtige toekomst

Werken aan een toekomst

Scholing Colombia

Vanuit het Corjuconi-tehuis worden de kinderen ondersteund in hun schoolcarrière. Ze krijgen huiswerkbegeleiding, bijles en worden voorzien in alle schoolbenodigdheden zoals uniformen, pennen en schriften. 

Voor €50,- krijgt één kind een compleet schooluniform inclusief schoenen, een stevige schooltas en schriftjes en pennen voor een heel schooljaar.

Met elkaar kunnen wij dat mogelijk maken! Helpt u mee?

Naar HBO of universiteit

Studieprojecten

Alle kinderen die het Juconi programma doorlopen moeten hun basisschooldiploma halen. Veel kinderen kiezen vervolgens voor een vakopleiding om later in de fabrieken te kunnen werken. Er zijn echter kinderen met bijzondere talenten en ambities. Voor hen bieden we de mogelijkheid om naar het HBO of de universiteit te gaan.

Studeren is in Colombia niet vanzelfsprekend en de kosten zijn zelfs hoger dan in Nederland. Daarom is het enkel weggelegd voor de zeer welgestelde families. Dankzij het studiefinancieringsproject van Juconi kunnen er momenteel 10 kinderen studeren.

Juconi studieprojecten

"Studeren is zelfs duurder dan in Nederland!"

Scholing in Guayaquil Juconi

Duurzaam onderwijs

Scholing in Guayaquil

Als gevolg van grote armoede behoort Ecuador tot een van de landen met de hoogste percentages aan kinderarbeid en straatkinderen in Latijns Amerika. In Guayaquil, de dichtstbevolkte stad van Ecuador, bevindt zich het hoogste percentage werkende kinderen. 

Met het project 'Duurzaam onderwijs in Guayaquil' helpt het lokale Juconi-tehuis 10 gezinnen die in armoede leven. Tezamen hebben zij 42 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar die zonder deze interventie hun dagen op straat doorbrengen waar zij worden blootgesteld aan diverse risico’s, zoals ongelukken, geweld, seksueel misbruik, drugs en overvallen. 

Voorkomen van kinderarbeid

Persoonlijke begeleiding

Aan de hand van wekelijkse bezoekjes van een maatschappelijk werker worden de kinderen begeleid. Hierbij wordt speciaal gelet op het verminderen van de emotionele terughoudendheid van de kinderen en het vergroten van de structuur en het gevoel van veiligheid. Daarnaast ontvangen de gezinnen voedselpakketten zodat de lagere inkomsten als gevolg van de niet-werkende kinderen gecompenseerd wordt. Door deze omstandigheden aan te pakken wordt kinderarbeid in veel gevallen voorkomen.

Voor €112,- kan één kind een jaar lang naar school. Je helpt niet alleen het kind, maar doorbreekt ook de vicieuze cirkel van armoede waarin deze kinderen en hun gezinnen zich bevinden!

Juconi onderwijs persoonlijke begeleiding

Ervaringsverhaal

Het verhaal van Roberto

"Toen ik bij Juconi kwam was ik zes jaar oud. Ik was erg impulsief, sloeg en vocht vaak met anderen, was voortdurend kwaad en hoewel ik nog klein was, al van verschillende scholen gestuurd. Ik heb zeven jaar in het Juconi tehuis gewoond; ik kreeg daar mijn eigen verantwoordelijkheden en leerde dat alles wat ik deed gevolgen had.

 "Ik leerde dat alles wat ik deed gevolgen had"

Mijn begeleiders leerden mij ook dat het goed was mijn gevoelens te uiten om zo alle boosheid en verdriet een plek te geven. Ze leerden mij lezen en schrijven en schreven mij in op school. Inmiddels ben ik bezig met de middelbare school en niet meer bang en onrustig. Ook woon ik weer bij mijn vader en werk ik 's middags bij een loterijkantoor om te kunnen bijdragen in het huishouden en wat geld voor mijzelf te hebben."

 

 

Ervaringsverhaal Roberto Juconi

Doneren

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019