Nieuws

Actualiteit en achtergrondinformatie

nieuws

Zet je in voor kansarme straatkinderen

Koningsdag komt eraan! Weet jij al wat je gaat doen? Terwijl veel mensen hier in Nederland feestvieren en over de vrijmarkt struinen, kunnen straatkinderen in Colombia jouw hulp goed gebruiken. Zij gaan de straat op om een beetje geld te verdienen voor hun ouders en hebben hierdoor weinig kans op een goede toekomst. Met de hulp van Juconi en jouw bijdrage kun je het leven van straatkinderen flink veranderen. Voor €30,- geef je een kind namelijk al een maand eten, opvang, zorg en huiswerkbegeleiding.

apr 17, 2019
Categorie: Nieuws

Juconi in Colombia: Het Corjuconihuis

In het zuidwesten van Colombia, op zo’n 28 km van de Departementale hoofdstad Cali, ligt de stad Palmira Valle. Dé plek waar we het Corjuconihuis vinden en Annik’s plaats van bestemming. Het Corjuconihuis wordt volledig gefinancierd vanuit Juconi Nederland en vormt de focus van al onze inspanningen. Hier spannen hulpverleners zich dag in dag uit in om straat- en zwerfkinderen een veilige en droge thuishaven te bieden.

apr 11, 2019
Categorie: Nieuws

Juconi in Colombia: de kinderen

Tijdens de reis naar Colombia ontmoette Annik verschillende kinderen met aangrijpende verhalen. Het zijn situaties die een onuitwisbare impact achterlaten op de kinderen. 

apr 3, 2019
Categorie: Nieuws

Juconi in Colombia: op reis met Annik

Annik reisde onlangs af naar de stad Palmira in Colombia, om verschillende opvanghuizen te bezoeken. Een mooie, maar ook zeker indrukwekkende reis. Een aantal jaar eerder bracht ze eveneens een bezoek aan Colombia en maakte ze persoonlijk kennis met de kinderen in het opvanghuis. Tijd voor een herontmoeting!

mrt 26, 2019
Categorie: Nieuws

Operatie vriendschap in de praktijk: een band aangaan met een straatkind

Als je de maatschappelijk werkers van Juconi in Zuid-Amerika vraagt naar de grootste succesfactor in de Juconi-aanpak, antwoorden ze vrijwel allemaal: “het aangaan van een onvoorwaardelijke relatie met het kind”. Een onvoorwaardelijke relatie die zij vaak niet vanuit huis kennen, maar die essentieel is voor de ontwikkeling van het kind. 

sep 29, 2016
Categorie: Nieuws

Hoe ga je als reiziger om met de straatkinderen in Zuid-Amerika?

 

Als reiziger kom je natuurlijk naar Zuid-Amerika voor de prachtige natuur, de warme cultuur van de mensen en de rijke historie van de landen. Toch ben je je er, als het goed is, ook terdege van bewust dat deze landen ook een schaduwzijde hebben waarbij geweld, criminaliteit en armoede aan de orde van de dag is.

aug 22, 2016
Categorie: Nieuws

Kinderen FARC vertrekken uit junglekamp

Kinderen die voor FARC vechten vertrekken uit de junglekampen. Dat is het resultaat van vredesgesprekken tussen de Colombiaanse regering en FARC.

aug 14, 2016
Categorie: Nieuws

De keerzijde van mega evenementen als de Olympische Spelen

Het leven van straatkinderen verslechtert terwijl anderen profiteren.

aug 11, 2016
Categorie: Nieuws

Hoe wordt een kind een straatkind?

Een straatkind word je natuurlijk niet zomaar. Vaak gaat er een lange geschiedenis aan vooraf, en zijn er gegronde redenen waarom ouders denken dat dit hun kind en gezin meer toekomst biedt dan naar school gaan.

aug 8, 2016
Categorie: Nieuws

6 dingen die elke maatschappelijk werker in Zuid-Amerika herkent

Er zijn dingen die iedereen die wel eens in Zuid-Amerika geweest is herkent. Zeker wanneer je er maatschappelijk werk gedaan hebt zullen de onderstaande punten je bekend in de oren klinken!

jul 26, 2016
Categorie: Nieuws

Het belang van omgaan met leeftijdsgenoten

Eén van de pijlers van Juconi is het stimuleren van voormalig straatkinderen om weer om te gaan met hun leeftijdsgenootjes. Vaak zijn straatkinderen niet alleen vervreemd van volwassenen, maar ook van kinderen, doordat ze lange tijd op zichzelf aangewezen zijn geweest. Naast dat een kind op deze manier weer echt kind kan zijn, is omgaan met leeftijdsgenootjes om meerdere redenen ontzettend belangrijk. 

jul 26, 2016
Categorie: Nieuws

Uw hulp welbesteed. Ook als u er niet meer bent.

Nadenken over uw testament is een ingewikkeld onderwerp, maar wel erg belangrijk. Heeft u er wel eens aan gedacht om ook na uw overlijden Juconi's projecten te blijven steunen? 

jul 5, 2016
Categorie: Nieuws

Gevleugelde hulp KLM aan Corjuconi

KLM stewardessen hebben als onderdeel van hun programma Wings of Support ons tehuis Corjuconi in Colombia bezocht en gul nieuwe schoolmaterialen gedoneerd.

jul 5, 2016
Categorie: Nieuws

Beperkt sporten door weersomstandigheden

Er is niets waar de kinderen in Corjuconi zo van genieten als van het sporten. Door de zware regenperiodes die kenmerkend zijn voor dit gebied, moeten ze helaas vaak bedroefd door de ramen kijken naar hun geliefde blank staande sportveld. Helpt u ons mee om de kinderen weer te laten genieten van hun mooie sportveld? 

jul 5, 2016
Categorie: Nieuws

Moederdag

Mocht je het vergeten zijn, morgen is het Moederdag. Naast onze eigen moeders, zetten wij ook de moeders van ‘onze’ straatkinderen in het zonnetje. De meeste van hen zijn al op zeer jonge leeftijd moeder geworden en hebben vaak nauwelijks een school bezocht.

 

mei 7, 2016
Categorie: Nieuws

Aardbeving in Ecuador

De aardbeving in Ecuador van afgelopen april heeft ook de stad Guayaquil getroffen, waar een van onze Juconi-tehuizen zich bevindt. Het tehuis heeft daarbij helaas ook schade opgelopen.

apr 28, 2016
Categorie: Nieuws

Nieuw project van Juconi Ecuador

Duurzaam onderwijs voor jongens en meisjes die in Guayaquil op straat leven en werken. Het project is erop gericht hulp te bieden aan 42 jongens, meisjes en jongvolwassenen, en hun gezinnen.

apr 7, 2016
Categorie: Nieuws

Nieuwe website!

De start van het nieuwe jaar was voor ons een goede gelegenheid om de website na heel wat jaar eens van een nieuw jasje te voorzien. 

jan 25, 2016
Categorie: Nieuws

Uitbreiding en renovatie computerlokaal

Ook in Colombia zijn computers van belang bij het maken van je huiswerk. 

jan 25, 2016
Categorie: Nieuws

Naschoolse opvang bij Corjuconi

Eerst je huiswerk maken, dan een dansje doen.

jan 25, 2016
Categorie: Nieuws

Nieuw initiatief gestart bij Juconi Ecuador

Ouders betrekken bij de scholen om verloedering tegen te gaan.

dec 9, 2015
Categorie: Nieuws

Hulp voor de familie Hernandez

Een achterstand inlopen kan als je gemotiveerd bent.

dec 9, 2015
Categorie: Nieuws

Moeders als kostwinners

De moeders van de kinderen van Corjuconi zijn vaak alleenstaand en moeten voor het gezin zien te zorgen.

dec 9, 2015
Categorie: Nieuws

Materialen update meubelmakerij

Op zijn tijd zijn de materialen aan vervanging toe.

dec 9, 2015
Categorie: Nieuws

Van straatkind tot politieagent

Met de steun van Juconi en veel toewijding is van alles mogelijk.

dec 9, 2015
Categorie: Nieuws

Sport en spel van levensbelang

Sport en spel is niet alleen gezond, maar ook een belangrijk hulpmiddel binnen het Juconi programma.

dec 9, 2015
Categorie: Nieuws

20 jaar Juconi

In juli 2015 vierde Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen - Juconi haar 20-jarig bestaan.

okt 21, 2015
Categorie: Nieuws

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019