Welkom bij Juconi

dec 9, 2015

Nieuw initiatief gestart bij Juconi Ecuador


Ouders betrekken bij de scholen om verloedering tegen te gaan.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Annik

Veel scholen in Guayaquil waar de ·Juconi· kinderen naar toe gaan voor het onderwijs, verkeerden in zeer slechte staat. De leslokalen waren erg vies en het lesmateriaal was gebrekkig of ontbrak compleet. De pootjes van de stoeltjes waren vaak afgebroken en de lessenaartjes kapot en heel gammel.
De verf op de muren liet los.

Juconi is vorig jaar begonnen met een nieuw initiatief om de kinderen en hun ouders of verzorgers meer bij de scholen te betrekken. Door de kinderen te leren inzien dat goed onderwijs belangrijk is om later in de maatschappij verder te kunnen. En het thuisfront te motiveren om het belang in te zien van schone en goed ingerichte leslokalen hebben de onderwijzers, ouders en de kinderen de koppen bij elkaar gestoken en zijn hard in de leslokalen aan de slag gegaan.

Met hulp van Juconi is het schoolmeubilair gerepareerd en goed in de verf gezet. De muren hebben een frisse verflaag gekregen en de lokaaltjes een goede schoonmaakbeurt.

De kinderen doen veel beter hun best in de nieuwe en frisse omgeving en volgen de lessen met meer enthousiasme en zijn nu trots op "hun" school omdat zij het gevoel hebben er zelf aan gewerkt te hebben. En de ouders zijn erg blij met de verbetering van hun leefomgeving en met de goede resultaten van hun kinderen.

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Is Medellín het nieuwe Silicon Valley van Latijns-Amerika?

Er is een opmars bezig in Colombia’s miljoenenstad Medellín. Tieners en jongeren met een interesse en talent voor techniek veranderen het beeld dat buitenlanders hebben van de stad. Waar Pablo Escobar met zijn jarenlange terrorisatie op de kaart heeft gezet als drugs- en moordhoofdstad van de wereld, wordt er tegenwoordig aangestuurd op wetenschap en technologie. Zozeer zelfs dat velen het inmiddels het Silicon Valley van Latijns-Amerika noemen.

aug 30, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier