Nieuws

Actualiteit en achtergrondinformatie

dec 9, 2015

Hulp voor de familie Hernandez


Een achterstand inlopen kan als je gemotiveerd bent.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Annik

Familie Hernandez

Grootmoeder Hernandez van 71 jaar en haar dochter Consuelo (33 jaar) wonen samen met drie kinderen in één kamer van een huurwoning. George is 10, Bryner 6 jaar en Alexander is pas 5 jaar oud. Moeder Consuelo heeft last van Migraine en duizeligheid en kan lang niet altijd genoeg werken om iedere dag een maaltijd op tafel te zetten. Toegang tot medische voorzieningen ontbreekt hen en doordat de familie Hernandez zich niet de noodzakelijke schoolbenodigdheden kon permitteren zoals uniformen, schonene, boeken en schrijfgerei zochten de jongens hun heil op straat.

Oma Hernandez trok uiteindelijk bij Corjuconi aan de bel om haar kleinkinderen een eerlijke kans in het leven te geven.

Inmiddels gaat het prima met de jongens. Ze gaan goed gevoed en goed gekleed naar de nascholse opvang bij Corjuconi. De jongens krijgen bijles en huiswerkbegeleiding en hun studieachterstand wordt rap ingelopen. De jonge Alexander stort zich vol enthousiasme op de muziek- en schilderlessen. Bryner leert het vak houtbewerking en zijn wens is meubelmaker te worden. George krijgt onderwijs van de systeembeheerder om hem op weg te helpen in zijn toekomst in de informatica.

Moeder Consuelo wil een eigen ateliertje beginnen en volgt daartoe naailessen. En zo werken alle leden van het gezin Hernandez met hulp van Corjuconi en de donateurs uit Nederland aan een gezonde toekomst.

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019