SITE
Projecten · 09 december 2015

Sport en spel is niet alleen gezond, maar ook een belangrijk hulpmiddel binnen het Juconi programma.

Op het sportveld van Corjuconi leren de kinderen voetballen, basketballen en volleyballen. Er vinden ook atletiekwedstrijden plaats. Dankzij de basis die de leiding de kinderen op sportgebied hebben bijgebracht, staan zij nu ingeschreven om deel te nemen aan de interscolaire spelen in de stad Palmira Valle. Recreatieve activiteiten Juan Carlos Marocaldo is een van de jonge talenten die door Corjuconi geholpen wordt om zijn voetbaltalent uit te bouwen.

Voordelen van voetbal

Twee keer per week gaat Juan Carlos naar de speciale Voetbalschool Fundaser om te trainen. Hij doet ook met volle inzet mee aan voetbaltoernooien die tussen verschillende scholen worden georganiseerd. Hij profiteert ten volle en van harte van de vorming die hem door Corjuconi en de Voetbalschool wordt geboden. Hij leert het belang en de waarde van kameraadschap, solidariteit, respect en stiptheid. Hierdoor onderhoudt hij goede relaties binnen de groep. Hoewel hij erg zwijgzaam is straalt hij vertrouwen uit naar zijn klasgenoten. Juan Carlos heeft een goede verbale en fysieke expressie.

Het voetballen gaat hem vrij gemakkelijk af omdat hij een goede techniek en goede motorische vaardigheden heeft. Hij laat met regelmaat zijn talenten zien en staat daardoor voor zijn klasgenoten als model van hoe zij hun vrije tijd optimaal kunnen besteden.

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Plan Padrino
08 februari 2021

Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.

Lees Verder
Handgemaakte mondkapjes
08 februari 2021

De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.

Lees Verder
Studeren tijdens de lockdown
08 februari 2021

Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit.

Lees Verder