Nieuws

Actualiteit en achtergrondinformatie

dec 9, 2015

Sport en spel van levensbelang


Sport en spel is niet alleen gezond, maar ook een belangrijk hulpmiddel binnen het Juconi programma.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Annik

Op het sportveld van Corjuconi leren de kinderen voetballen, basketballen en volleyballen. Er vinden ook atletiekwedstrijden plaats. Dankzij de basis die de leiding de kinderen op sportgebied hebben bijgebracht,
staan zij nu ingeschreven om deel te nemen aan de interscolaire spelen in de stad Palmira Valle. Recreatieve activiteiten Juan Carlos Marocaldo is een van de jonge talenten die door Corjuconi geholpen wordt om zijn voetbaltalent uit te bouwen.

Twee keer per week gaat Juan Carlos naar de speciale Voetbalschool Fundaser om te trainen. Hij doet ook met volle inzet mee aan voelbaltoernooien die tussen verschillende scholen worden georganiseerd. Hij profiteert ten volle en van harte van de vorming die hem door Corjuconi en de Voetbalschool wordt geboden. Hij leert het belang en de waarde van kameraadschap, solidariteit, respect en stiptheid. Hierdoor onderhoudt hij goede relaties binnen de groep.

Hoewel hij erg zwijgzaam is straalt hij vertrouwen uit naar zijn klasgenoten. Juan Carlos heeft een goede verbale en fysieke expressie.
Het voetballen gaat hem vrij gemakkelijk af omdat hij een goede techniek en goede motorische vaardigheden heeft. Hij laat met regelmaat zijn talenten zien en staat daardoor voor zijn klasgenoten als model van hoe zij
hun vrije tijd optimaal kunnen besteden.

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019