SITE
Projecten · 17 april 2019

Koningsdag komt eraan! Weet jij al wat je gaat doen? Terwijl veel mensen hier in Nederland feestvieren en over de vrijmarkt struinen, kunnen straatkinderen in Colombia jouw hulp goed gebruiken. Zij gaan de straat op om een beetje geld te verdienen voor hun ouders en hebben hierdoor weinig kans op een goede toekomst. Met de hulp van Juconi en jouw bijdrage kun je het leven van straatkinderen flink veranderen. Voor €30,- geef je een kind namelijk al een maand eten, opvang, zorg en huiswerkbegeleiding.

Wat kun jij doen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om je in te zetten voor Juconi. Zo kun je zelf, of samen met je (klein) kinderen, neefje of nichtje geld ophalen voor Juconi. Denk hierbij aan het verkopen van oude spullen, zelfgemaakte spullen, eten of drinken op een vrijmarkt. Ook zijn er altijd veel spellen en sportactiviteiten op koningsdag. Organiseer jouw eigen spel en laat mensen voor een kleine bijdrage meedoen. Regel gesponsorde prijzen en organiseer bijvoorbeeld een loterij of bingo.

Natuurlijk is het ook mogelijk om buiten koningsdag in actie te komen voor de Colombiaanse straatkinderen. Zo liep Jurgen de Rotterdamse Marathon en haalde hij met behulp van vrienden, familie en bedrijven €1500,- op. Dit kun jij zelf ook doen:

 

  • Maak een verjaardagsinzamelingsactie aan op Facebook
  • Organiseer een sportwedstrijd of evenement
  • Laat jouw sportactiviteit sponsoren
  • Organiseer een benefietwedstrijd en verkoop toegangskaarten en laat je bijvoorbeeld sponsoren per gescoord doelpunt
  • Doe een heitje voor een karweitje

Help jij ook mee? Neem dan contact op met info@juconi.nl We brainstormen graag nog even met je mee voor een leuk idee!

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Plan Padrino
08 februari 2021

Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.

Lees Verder
Handgemaakte mondkapjes
08 februari 2021

De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.

Lees Verder
Studeren tijdens de lockdown
08 februari 2021

Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit.

Lees Verder