Welkom bij Juconi

jan 25, 2016

Naschoolse opvang bij Corjuconi


Eerst je huiswerk maken, dan een dansje doen.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Annik

Een van de programmaonderdelen van het Corjuconi-tehuis is de naschoolse opvang. Voor en na de schooldag kunnen kinderen er terecht om onder leiding van goed geschoold onderwijspersoneel hulp te krijgen bij het huiswerk maken. Als de kinderen een achterstand hebben opgelopen door hun verwaarlozing, krijgen zij bijlessen zodat zij op school hun slechte resultaten kunnen verbeteren. Naast ondersteuning bij huiswerk en bijlessen, wordt er ruim tijd besteed aan activiteiten waarbij de kinderen creatief bezig kunnen zijn. Met dans- en muzieklessen leren ze met elkaar om te gaan en over de culturele normen en waarden. Een straatkind is namelijk vaak niet alleen vervreemd van volwassenen en leeftijdsgenootjes maar ook van de omgangsvormen die gebruikelijk zijn in zijn of haar land. Daarnaast mogen de kinderen zich uitleven aan buitensporten zoals voetbal, krijgen zij tekenlessen en worden betrokken in de vieringen van verschillende feestdagen.

Omdat het huiswerklokaal wel een opknapbeurt kon gebruiken, heeft de tekenlerares samen met de kinderen de muren onder handen genomen en voorzien van  prachtige ingekleurde tekeningen. In een prettige en lichte omgeving leren kinderen immers veel beter om hetgeen zij geleerd hebben goed te onthouden. Op aanraden van de schoolinspectie zal het schoolmeubilair dat jarenlang en intensief gebruikt is, op korte termijn vervangen moeten worden.  De grote kinderen passen nauwelijks nog in de stoeltjes en sommige lessenaars vallen van ellende  uit elkaar. Ook worden de boeken van de bibliotheek van nieuwe gekleurde kaften voorzien. Het personeel hoopt op den duur nieuwe schoolboeken over allerlei interessante onderwerpen aan te kunnen schaffen. 

 

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Is Medellín het nieuwe Silicon Valley van Latijns-Amerika?

Er is een opmars bezig in Colombia’s miljoenenstad Medellín. Tieners en jongeren met een interesse en talent voor techniek veranderen het beeld dat buitenlanders hebben van de stad. Waar Pablo Escobar met zijn jarenlange terrorisatie op de kaart heeft gezet als drugs- en moordhoofdstad van de wereld, wordt er tegenwoordig aangestuurd op wetenschap en technologie. Zozeer zelfs dat velen het inmiddels het Silicon Valley van Latijns-Amerika noemen.

aug 30, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier