Welkom bij Juconi

aug 14, 2016

Kinderen FARC vertrekken uit junglekamp


Kinderen die voor FARC vechten vertrekken uit de junglekampen. Dat is het resultaat van vredesgesprekken tussen de Colombiaanse regering en FARC.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC zitten vele kinderen. Maar een groot deel gaat het rebellenkamp verlaten. Dat is het resultaat van de onderhandelingen tussen de Colombiaanse regering en FARC tijdens vredesgesprekken.

'We hebben een overeenkomst bereikt waarmee we de kinderen uit de oorlog halen', reageerde de Colombiaanse president Juan Manuel Santos op Twitter. Kinderen jonger dan 14 jaar zullen volledig vrijgesproken worden. Kinderen tussen de 14 en 18 jaar worden in ieder geval vrijgesproken van opstand.

Sinds eind 2012 worden er vredesgesprekken gevoerd. De strijd in Colombia tussen staatsveiligheidstroepen, FARC en rechtse paramilitairen is het bloedigste conflict in Latijns-Amerika en vroeg al van vele mensen het leven.

Kinderen FARC vrij

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Is Medellín het nieuwe Silicon Valley van Latijns-Amerika?

Er is een opmars bezig in Colombia’s miljoenenstad Medellín. Tieners en jongeren met een interesse en talent voor techniek veranderen het beeld dat buitenlanders hebben van de stad. Waar Pablo Escobar met zijn jarenlange terrorisatie op de kaart heeft gezet als drugs- en moordhoofdstad van de wereld, wordt er tegenwoordig aangestuurd op wetenschap en technologie. Zozeer zelfs dat velen het inmiddels het Silicon Valley van Latijns-Amerika noemen.

aug 30, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier