Schenken met belastingvoordeel

Regel het online!

Schenken met belastingvoordeel

Omdat Juconi een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is, kunnen je giften aan onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Je kunt dan met hetzelfde netto schenkingsbedrag meer doneren, doordat je het bedrag kunt aftrekken van de belasting. Je regelt het gemakkelijk online!

Gedeeltelijk aftrekbaar

Als gewone gift

Giften aan Juconi zijn aftrekbaar van uw inkomen. Er geldt wel een drempel, namelijk uw totaal aan giften aan goede doelen in een jaar moet hoger zijn dan € 60 en meer zijn dan 1% (van uw verzamelinkomen). Wat u aan giften meer heeft betaald dan dit drempelbedrag mag u aftrekken. Als het maar onder het maximum van 10% van uw verzamelinkomen blijft. 

Volledig aftrekbaar

Als periodieke schenking

Als u van uw gift een periodiek schenking maakt, is het volledige bedrag aftrekbaar. Er geldt dan geen drempel. De voorwaarde is alleen dat u vijf jaar lang eenzelfde bedrag schenkt. Dat hoeft tegenwoordig niet meer met een notariële akte vastgelegd te worden. Het invullen van een overeenkomst volstaat. Die vindt u hieronder.

"Uw gift kan fiscaal aftrekbaar zijn "

Regel het online

Zonder dat het u meer kost kunt u Juconi langdurig en structureel met een hogere bijdrage steunen. Bij een periodieke schenking betaalt de fiscus namelijk tot 52% mee aan uw donatie. Zonde om daar geen gebruik van te maken! U kunt uw gift met belastingvoordeel eenvoudig zelf thuis regelen. Download hiervoor het formulier of vul het formulier direct online in, print hem 2x uit en onderteken beide formulieren. Stuur beide overeenkomsten daarna kosteloos op naar:

Juconi
Antwoordnummer 16025
2501 VE ’s-Gravenhage

Wij vullen nog enkele gegevens in en sturen je een versie van het formulier terug. Bewaar de overeenkomst goed, de Belastingdienst kan ernaar vragen.

Dankuwel!

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019