Nieuws

Actualiteit en achtergrondinformatie

jul 5, 2016

Gevleugelde hulp KLM aan Corjuconi


KLM stewardessen hebben als onderdeel van hun programma Wings of Support ons tehuis Corjuconi in Colombia bezocht en gul nieuwe schoolmaterialen gedoneerd.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Vorig jaar is het Corjuconi-tehuis in Colombia bezocht door een aantal KLM-stewardessen die aangesloten zijn bij de stichting Wings of Support (WoS). Wings of Support is een particulier initiatief van de medewerkers van KLM. Getracht wordt kinderen in landen waar deze maatschappij op vliegt te helpen door middel van het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp. In hun online magazine WOSwijs (voorjaar 2016) schreef Yvonne van Welzen, een van de stewardessen, over haar bezoek het volgende:

 

 “Via Juconi, een Nederlandse stichting die instellingen in Latijns Amerika steunt om levensomstandigheden van straatkinderen te verbeteren, ben ik terechtgekomen bij de Fundación Corjuconi in Palmira. Het is ongeveer één uur met de bus vanuit het KLM-crewhotel in Cali, Colombia. Zij vangen kwetsbare straatkinderen op en bieden hun een leven met regelmaat en veiligheid. Met de steun van WoS, in de vorm van schoolmaterialen en boekenkasten, hoop ik dat we een klein steentje bijdragen. Ik vond het tijdens 

mijn bezoek ontroerend om te horen hoezeer het leven van de kinderen is veranderd doordat ze elke dag
naar Corjuconi kunnen gaan. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken om eten. Daardoor neemt de
druk om te moeten stelen af en leren ze langzaam weer hoe het is om kind te zijn.”

 

 

 

 

 

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019