Welkom bij Juconi

jul 5, 2016

Gevleugelde hulp KLM aan Corjuconi


KLM stewardessen hebben als onderdeel van hun programma Wings of Support ons tehuis Corjuconi in Colombia bezocht en gul nieuwe schoolmaterialen gedoneerd.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Vorig jaar is het Corjuconi-tehuis in Colombia bezocht door een aantal KLM-stewardessen die aangesloten zijn bij de stichting Wings of Support (WoS). Wings of Support is een particulier initiatief van de medewerkers van KLM. Getracht wordt kinderen in landen waar deze maatschappij op vliegt te helpen door middel van het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp. In hun online magazine WOSwijs (voorjaar 2016) schreef Yvonne van Welzen, een van de stewardessen, over haar bezoek het volgende:

 

 “Via Juconi, een Nederlandse stichting die instellingen in Latijns Amerika steunt om levensomstandigheden van straatkinderen te verbeteren, ben ik terechtgekomen bij de Fundación Corjuconi in Palmira. Het is ongeveer één uur met de bus vanuit het KLM-crewhotel in Cali, Colombia. Zij vangen kwetsbare straatkinderen op en bieden hun een leven met regelmaat en veiligheid. Met de steun van WoS, in de vorm van schoolmaterialen en boekenkasten, hoop ik dat we een klein steentje bijdragen. Ik vond het tijdens 

mijn bezoek ontroerend om te horen hoezeer het leven van de kinderen is veranderd doordat ze elke dag
naar Corjuconi kunnen gaan. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken om eten. Daardoor neemt de
druk om te moeten stelen af en leren ze langzaam weer hoe het is om kind te zijn.”

 

 

 

 

 

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Is Medellín het nieuwe Silicon Valley van Latijns-Amerika?

Er is een opmars bezig in Colombia’s miljoenenstad Medellín. Tieners en jongeren met een interesse en talent voor techniek veranderen het beeld dat buitenlanders hebben van de stad. Waar Pablo Escobar met zijn jarenlange terrorisatie op de kaart heeft gezet als drugs- en moordhoofdstad van de wereld, wordt er tegenwoordig aangestuurd op wetenschap en technologie. Zozeer zelfs dat velen het inmiddels het Silicon Valley van Latijns-Amerika noemen.

aug 30, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier