Bied een kind een toekomst

Onderdak, voeding en onderwijs

In Latijns-Amerika zijn er veel kinderen die op straat leven. Hun ouders hebben onvoldoende geld om hen te voorzien van voedsel, scholing en medische zorg. Juconi vangt deze kinderen op en helpt hen aan een betere toekomst. Zo richten wij ons op:

✔ Opvang in onze tehuizen, weg van het gevaar van de straat

✔ Begeleiding van maatschappelijk werkers

✔ De kinderen krijgen minimaal een basisopleiding

✔ Voedzame maaltijden

Helpt u ons om deze straatkinderen een toekomst te geven? Doneer nu!

doneer-straatkinderen-latijns-amerika

 

Een door UNESCO

bekroonde methode

Juconi ondersteunt diverse projecten in diverse landen. Een belangrijk onderdeel is de opvang van straat- en zwerfkinderen in een tehuis. Door deze kinderen van de straat te halen zijn zij weg van alle gevaren die buiten op de loer liggen en krijgen zij daarnaast voedzame (warme) maaltijden. Volgens onze door UNESCO bekroonde methode, waarbij we focussen op het sluiten van vriendschappen en bouwen van vertrouwen onder intensieve begeleiding van maatschappelijk werkers, scholing en samenspel, begeleiden we hen in het opbouwen van een toekomst.

De Juconi

aanpak

De Juconi aanpak focust zich op vier hoofdaspecten, namelijk: operatie vriendschap, gewenning, scholing en samenspel. Het eerste contact met een straatkind vindt plaats op straat, of in de casas de inquilinatos (huurkazernes). Speciaal getrainde medewerkers van Juconi trekken er dagelijks op uit om contacten te leggen en te onderhouden met deze kinderen. 

Door het vertrouwen van de kinderen te winnen kunnen we hen vervolgens opvangen in dagcentra of in onze eigen tehuizen. Het kind moet wennen aan een andere leefwijze en ook aan de kinderen om hen heen. 

samen naar

een betere toekomst

Ze worden daarom intensief begeleid door maatschappelijk werksters. Veel kinderen zijn nog nooit eerder naar school geweest. 

Daarom wordt er naast de gewone leerstof ook veel aandacht besteed aan het bijbrengen van normen en waarden. Tenslotte moeten de kinderen ook weer leren spelen met anderen. Een straatkind is vaak vervreemd van niet alleen volwassenen maar ook van leeftijdsgenoten. Zo bouwen we samen met hen aan een mooie toekomst vol kansen.

Helpt u ons deze kinderen een toekomst te geven? Laat dan een donatie achter.

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019