Welkom bij Juconi

jul 26, 2016

6 dingen die elke maatschappelijk werker in Zuid-Amerika herkent


Er zijn dingen die iedereen die wel eens in Zuid-Amerika geweest is herkent. Zeker wanneer je er maatschappelijk werk gedaan hebt zullen de onderstaande punten je bekend in de oren klinken!

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven
  • Je bent zóveel flexibeler geworden! Manana time, wat letterlijk vertaald ‘morgen’ betekent maar in de praktijk inhoudt dat het op een onbepaald moment in de toekomst zal gebeuren, leidde eerst nog tot grote frustraties bij je. Als vrijwilliger uit Nederland ben je gewend aan een vrij strikte opvatting van tijd waaraan iedereen zich houdt. Je aanpassen aan deze cultuur waarin alles een stuk langzamer gaat, áls het al gebeurt, vergt veel van je aanpassingsvermogen. Maar inmiddels ben je zelf ook een stuk relaxter en flexibeler geworden hierdoor!

  • Je had nooit gedacht dat je nog eens het gevoel zou hebben een prof voetballer te zijn. Na alle uren die je met de kinderen voetballend doorgebracht hebt tijdens het maatschappelijk werk ben je haast in staat een carrière switch te overwegen.
  • In het begin was het een groot raadsel voor je waarom ze het “@”-symbool zoveel gebruikten. Het duurde een tijdje voordat je door had dat dit gebruikt wordt om de mannelijke en vrouwelijke vorm van een woord tegelijkertijd aan te duiden. Een stuk makkelijker om “nin@s” te schrijven dan telkens “ninos y ninas”!
  • De dankbaarheid van de kinderen en de openhartigheid en warmte van de Zuid-Amerikanen doen je alle ongemakken direct weer vergeten! Dit is waarom je vrijwilliger bent geworden.
  • Waar je je eerst alleen bewonderend toekeek wanneer de lokale bevolking weer eens begon te dansen, deed je al snel uitbundig mee. Hoe de lokale bevolking van simpele momenten ultieme geluksmomenten weet te maken inspireert je telkens weer enorm.
  • Je wilt alleen nog maar terug!

Jij kunt Juconi’s maatschappelijk werk steunen door een bijdrage te leveren voor één van onze projecten. Momenteel zijn wij niet op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Is Medellín het nieuwe Silicon Valley van Latijns-Amerika?

Er is een opmars bezig in Colombia’s miljoenenstad Medellín. Tieners en jongeren met een interesse en talent voor techniek veranderen het beeld dat buitenlanders hebben van de stad. Waar Pablo Escobar met zijn jarenlange terrorisatie op de kaart heeft gezet als drugs- en moordhoofdstad van de wereld, wordt er tegenwoordig aangestuurd op wetenschap en technologie. Zozeer zelfs dat velen het inmiddels het Silicon Valley van Latijns-Amerika noemen.

aug 30, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier