Historie

Historie van Juconi in Mexico

De JUCONI stichting in Mexico begon in 1989 dankzij de inspanningen van Sarah Thomas , Joanna Wright de Serra en Gabriel Benitez. Samen vormden zij hun visie om in een realiteit: om een ​​zeer professioneel programma voor straat- en zwerfkinderen te creëren. Ze kozen de stad Puebla voor dit project.

Vroege ervaring verdreef het algemeen gekoesterde idee dat deze kinderen geen families hadden. JUCONI ontdekte al snel dat er eigenlijk twee groepen kinderen waren: kinderen die op straat leven en kinderen die er werken, maar nog bij hun families wonen en leven. JUCONI identificeerde later een derde groep kinderen: zij die in de open - air-markt werken tezamen met hun families.

JUCONI leerde snel in te spelen op de specifieke behoeften van elk kind. JUCONI was een van de eerste organisaties in Mexico om haar werkzaamheden uit te breiden naar de families van de straat kinderen. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een systemisch werken met nieuwe belangrijke actoren in het leven van ieder kind: leraren, werkgevers, buren, de gemeenschap, etc. Elk jaar werkt JUCONI met 350 straatkinderen en hun 120 families. Door de unieke en persoonlijke aanpak bereiken 8 van de 10 kinderen verzorgd door JUCONI, een permanente sociale re-integratie.

De JUCONI stichting in Mexico is internationaal erkend door UNESCO voor haar innovatieve aanpak en meer recentelijk door UNICEF, voor het aanbieden van Mexico de "Best Practice" voor het gezinswerk en de sterke betrokkenheid bij de rechten van het kind.

In 2001 lanceerde JUCONI het Technische Support Center (TSC) waarmee zij haar expertise met andere organisaties en programma’s deelt die zich richten op kinderen die worden uitgesloten door geweld. Via haar TSC heeft JUCONI de kwaliteit van de diensten van duizenden kinderen in Mexico , Zuid-Amerika en Zuid-Afrika verbeterd.