Mexico

Het op één na grootste land van Latijns-Amerika

Armoede door contrasten

Mexico

Mexico is het op één na grootste land van Latijns-Amerika. Het noorden is relatief vlak, droog en dunbevolkt terwijl het midden en zuiden van het land hoger liggen en diverse vulkanen tellen zoals Popocatepetl (5452m). Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Mexico en ook veel Nederlanders weten de weg te vinden. De rijke historie met Maya's en Azteken, maar ook de kustgebieden trekken veel toeristen. 

Mexico is ook een land van grote contrasten en dus ook van grote armoede. Mexico komt bij ons het meeste in het nieuws als het gaat over excessief bendegeweld en vluchtelingen die de oversteek naar de Verenigde Staten wagen, maar Mexico is enorm fascinerend als het om bevolking, cultuur en bezienswaardigheden gaat.

Juconi landen Mexico

Projecten in Mexico Projecten in Ecuador Projecten in Colombia

Fundacion Juconi A.C. tehuis

Een warm en veilig thuis

Ons tehuis in Mexico

Fundacion Juconi A.C.

Juconi Mexico is gesitueerd in Puebla. Puebla is een stad ten zuidwesten van Mexcio-Stad. In dit tehuis bieden we een toevluchtsoord van de straat en geweld die daar plaats kan vinden. Het team van Juconi werkt hier om kinderen de gelegenheid te geven om zichzelf en hun familie van de straat te helpen en houden.

"Mexico is een land van grote contrasten"

Doneren

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019