Colombia

Een land van contrasten

De rijke cultuur van

Colombia

Colombia is een groot en divers land. Het is ongeveer 28x zo groot als Nederland en grenst aan Brazilië, Ecuador, Panama, Peru en Venezuela. Het land staat bij veel mensen helaas bekend om slechts 2 zaken: drugs en de guerillabeweging FARC. Maar achter het slechte imago gaat een prachtig land schuil met een rijke cultuur en veel natuurschoon. Door de grote armoede is ook hier het probleem van straat- en zwerfkinderen nadrukkelijk aanwezig.

Projecten in Mexico Projecten in Ecuador Projecten in Colombia

Een warm en veilig thuis

Tehuizen in Colombia

Corjuconi

Corjuconi tehuis

Het Corporación Juconi Colombia (CorJuconi) tehuis is gevestigd in Palmira Valle, een stad in het zuidwesten van Colombia. Dit is een tehuis dat is opgericht door de stichting Juconi zelf. Sinds oprichting is dit een warm en veilig thuis voor kinderen die op straat zwerven of leven. Een plek waar kinderen worden aangemoedigd zichzelf te ontplooien door te spelen met leeftijdsgenoten, te leren en te ontwikkelen. 

Fundación El Buen Pastor

Fundación El Buen Pastor tehuis

Fundación El Buen Pastor Palmira is gesitueerd in Palmira Valle. Palmira Valle is een stad in het zuidwesten van Colombia. Hier bieden de Zusters van de Congregatie van Onze Lieve Vrouw van Liefde van de Goede Herder kinderen dagelijks onderdak van de straat. De kinderen krijgen toegang tot educatie, eten en onderdak, en leren waardevolle vaardigheden om zichzelf en hun familie van de straat te houden.

Casa de Proteccion del Menor

Casa de Proteccion del Menor

Casa de Proteccion del Menor "Nuestra Señora del Palmar". Bevindt zich in het westen van Colombia, in het stadje Palmira. Hier bieden we de kinderen een kans om in een veilige omgeving te spelen met leeftijdsgenoten en zich sociaal en geestelijk te ontwikkelen. Zo leren we hen, veelal kinderen van analfabete ouders, schrijven, lezen en rekenen. Op die manier hebben ook zij een toekomst elders dan de straat.

"Colombia is een land van grote contrasten"

Doneren

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019