Welkom bij Juconi

jul 5, 2016

Beperkt sporten door weersomstandigheden


Er is niets waar de kinderen in Corjuconi zo van genieten als van het sporten. Door de zware regenperiodes die kenmerkend zijn voor dit gebied, moeten ze helaas vaak bedroefd door de ramen kijken naar hun geliefde blank staande sportveld. Helpt u ons mee om de kinderen weer te laten genieten van hun mooie sportveld? 

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

De kinderen en jongeren die Corjuconi bezoeken genieten zeer van hun verblijf en de comfortabele voorzieningen die het tehuis hen biedt. Zij komen uit arme gezinnen waar het aan iedere vorm van comfort ontbreekt en waar zij omringd worden door heel veel armoede. Bij Corjuconi krijgen deze kinderen onderdak, liefde en begeleiding op allerlei vlakken en kunnen zij gebruik maken van diverse adequate voorzieningen die bijdragen aan hun gezonde ontwikkeling.

Hoewel Corjuconi over goede voorzieningen beschikt waar de kinderen en jongeren op een veilige manier sportactiviteiten kunnen beoefenen, kunnen zij hier vaak geen gebruik van maken als gevolg van de weersomstandigheden in de stad Palmira. Het klimaat van de regio Valle del Cauca, waar Palmira zich bevindt, kenmerkt zich door zware regenval in de winter en hoge temperaturen in de zomer. De kinderen moeten soms weken droevig toezien hoe zij de sporten die zij zo graag beoefenen en waar zij vol verwachting naar uitkijken, niet kunnen beoefenen. 

Beperkt sporten door weersomstandihedenAls gevolg van het natuurverschijnsel El Niño moet het tehuis al enige jaren rekening houden met extremere weersomstandigheden dan voorheen. Hierdoor zijn de sportactiviteiten in diverse seizoenen gedurende lange tijd onderbroken en kan er geen gebruik worden gemaakt van de prachtige voorzieningen die het tehuis te bieden heeft. Om deze redenen zien wij er de noodzaak van in de sportvelden te laten overdekken zodat het grillige klimaat geen onderbrekingen kan veroorzaken in de lessen die wij aan onze kinderen en jongeren geven. Helpt u ons mee om de kinderen weer te laten genieten van hun mooie sportveld?

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Is Medellín het nieuwe Silicon Valley van Latijns-Amerika?

Er is een opmars bezig in Colombia’s miljoenenstad Medellín. Tieners en jongeren met een interesse en talent voor techniek veranderen het beeld dat buitenlanders hebben van de stad. Waar Pablo Escobar met zijn jarenlange terrorisatie op de kaart heeft gezet als drugs- en moordhoofdstad van de wereld, wordt er tegenwoordig aangestuurd op wetenschap en technologie. Zozeer zelfs dat velen het inmiddels het Silicon Valley van Latijns-Amerika noemen.

aug 30, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier