Veelgestelde vragen

Over Plan Padrino

 

 

plan-padrino-juconi

Hoe lang blijf ik

Padrino?

Je kunt zo lang als je wilt Padrino blijven! In principe hanteren de tehuizen de regel dat kinderen op hun 18e zelfstandig worden geacht. De meeste kinderen hebben dan hun middelbare school afgerond en zijn aan het werk, sommigen volgen een vakopleiding of universitaire studie en hebben dan geen tot weinig hulp meer nodig van het tehuis. Wij stellen dan een nieuw kindje aan je voor die jouw hulp en aandacht ook heel goed kan gebruiken.

Kinderen die nog niet zelfstandig genoeg zijn, bijvoorbeeld omdat zij nog een opleiding volgen, kunnen gebruik blijven maken van de ondersteuning van het Plan Padrino. De maatschappelijk werkers beoordelen in hoeverre ondersteuning nog gewenst is. Ook komt het voor dat pleegouders zo’n warme band hebben met hun pleegkind, dat ze hen ook in hun volwassen leven willen blijven ondersteunen. In overleg met het pleegkind wordt dan gekeken naar de behoefte. De correspondentie kan dan ook gewoon door blijven lopen via ons kantoor.

In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat een kind vroegtijdig uit het hulpprogramma stapt. Soms omdat het gezin niet mee wil werken, maar vaker omdat het gezin naar een andere stad verhuist vanwege betere arbeidskansen. In dat geval stellen wij je een nieuw kindje voor om te ondersteunen.

Kan ik samen met anderen

een kind steunen?

Dat kan! Er zijn al families en bedrijven die meedoen aan ons Plan Padrino. We ontvangen dan wel graag één correspondentieadres en de naam van degene die als contactpersoon fungeert.

plan-padrino-juconi

plan-padrino-juconi

Kan ik een

extra gift overmaken?

Je kunt op ieder gewenst moment een extra gift overmaken naar je pleegkind. Laat het wel even aan ons kantoor weten, ook als je wilt dat je gift aan iets specifieks wordt uitgegeven, bijvoorbeeld een verjaardags- of kerstcadeau. Vermeld bij je overmaking dan je unieke code die je van ons krijgt.

Kan ik nog meer informatie krijgen over

Plan Padrino?

Stuur ons een berichtje o.v.v. info Plan Padrino met je adresgegevens. We sturen je dan zo spoedig mogelijk een informatiepakket toe.

plan-padrino-juconi

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019