Nieuws

Actualiteit en achtergrondinformatie

okt 21, 2015

20 jaar Juconi


In juli 2015 vierde Stichting Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen - Juconi haar 20-jarig bestaan.

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Annik

Op 25 juli 1995 werd onze stichting opgericht, naar aanleiding van een verzoek van de toenmalig directrice van Juconi Mexico. Sindsdien zet de stichting zich in voor het verbeteren van het leven van kinderen die in armoede leven op en van de straten van Latijns-Amerika.

Dankzij de hulp van vele donateurs kan Juconi zich al 20 jaar lang inzetten om straat- en zwerfkinderen van het hopeloze leven op straat te bevrijden. Dit doen wij door het subsidiëren van onze tehuizen die hen liefdevol opvangen en onderdak, verzorging, scholing en medische zorg bieden.

Door middel van een speciaal programma, de Juconi-methode genaamd, wordt kinderen een betere toekomst geboden. De Juconi-methode wordt door UNESCO MEXICO gekenmerkt als ‘een van de meest veelbelovende methodes om het probleem van straat- en zwerfkinderen in de wereld aan te pakken’. We kunnen het niet ontkennen; de Juconi-methode werkt! Sinds de oprichting zijn er namelijk al vele kinderen ontsnapt aan armoede en ellende. Flink wat kinderen kunnen dankzij de steun van Juconi doorstuderen aan de universiteit en een aantal kinderen zijn al daadwerkelijk afgestudeerd. Ook zijn veel van de vroegere straatkinderen bereid gevonden om zich op hun beurt weer in te zetten voor de huidige straatkinderen, waardoor zij een voorbeeld en inspiratiebron voor velen zijn.

Wij hopen dat wij ons, dankzij én met de vele sympathisanten, nog heel lang kunnen blijven inzetten om zoveel mogelijk kinderen een menswaardig bestaan te bieden en te helpen aan een degelijke toekomst.

© Juconi, Alle rechten voorbehouden 2004-2019