Welkom bij Juconi

jan 25, 2016

Uitbreiding en renovatie computerlokaal


Ook in Colombia zijn computers van belang bij het maken van je huiswerk. 

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Annik

Niet alleen het huiswerklokaal wordt aan een vernieuwing onderworpen, ook het computerlokaal zal aangepast worden om meer kinderen nog beter van dienst te kunnen zijn. Het computerlokaal biedt de jongeren de mogelijkheid om aan hun schoolopdrachten te werken, maar ook om kennis op te doen in de basisbeginselen van de informatietechnologie. Vooral ’s middags is het dringen geblazen, omdat er eigenlijk te weinig computers zijn voor alle jongeren van het tehuis. In de huidige maatschappij zijn computers bijna niet meer weg te denken; naast het gebruiksgemak, biedt het ons allemaal de mogelijkheid om te weten wat er speelt in de wereld. Door ook de kansarme straatkinderen toegang te bieden tot computers worden zij niet alleen gestimuleerd een opleiding te volgen en hun persoonlijkheid te ontwikkelen, maar worden ook hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Gedegen kennis van het gebruik van computers is inmiddels vaak een vereiste voor allerlei banen. Het is daarom van belang dat het tehuis over voldoende goedwerkende computers beschikt om de jongeren, die thuis geen computers hebben, daarin te kunnen voorzien. Er zullen daarom nieuwe computers worden aangeschaft om nog meer jongeren te kunnen assisteren en bestaande computers zullen van nieuwere software worden voorzien. 

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Mijn reis naar het Corjuconi tehuis in Colombia

Afgelopen jaar mocht ik dan eindelijk zelf naar Colombia. Eindelijk met eigen ogen de situatie daar ervaren en zien wat Juconi bereikt – en vooral wat we nog meer kunnen doen om de straatkinderen te helpen bouwen aan hun toekomst.

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier