SITE
Nieuws · 09 december 2015

Een achterstand inlopen kan als je gemotiveerd bent.

Familie Hernandez

Grootmoeder Hernandez van 71 jaar en haar dochter Consuelo (33 jaar) wonen samen met drie kinderen in één kamer van een huurwoning. George is 10, Bryner 6 jaar en Alexander is pas 5 jaar oud. Moeder Consuelo heeft last van Migraine en duizeligheid en kan lang niet altijd genoeg werken om iedere dag een maaltijd op tafel te zetten. Toegang tot medische voorzieningen ontbreekt hen en doordat de familie Hernandez zich niet de noodzakelijke schoolbenodigdheden kon permitteren zoals uniformen, schoenen, boeken en schrijfgerei zochten de jongens hun heil op straat. Oma Hernandez trok uiteindelijk bij Corjuconi aan de bel om haar kleinkinderen een eerlijke kans in het leven te geven.

Hulp van Juconi

Inmiddels gaat het prima met de jongens. Ze gaan goed gevoed en goed gekleed naar de naschoolse opvang bij Corjuconi. De jongens krijgen bijles en huiswerkbegeleiding en hun studieachterstand wordt rap ingelopen. De jonge Alexander stort zich vol enthousiasme op de muziek- en schilderlessen. Bryner leert het vak houtbewerking en zijn wens is meubelmaker te worden. George krijgt onderwijs van de systeembeheerder om hem op weg te helpen in zijn toekomst in de informatica.

Moeder Consuelo wil een eigen ateliertje beginnen en volgt daartoe naailessen. En zo werken alle leden van het gezin Hernandez met hulp van Corjuconi en de donateurs uit Nederland aan een gezonde toekomst.

Delen op:

Meer Nieuws & Verhalen

Plan Padrino
08 februari 2021

Juconi heeft al een aantal jaar het financieel pleegouderplan ‘Plan Padrino’. Met dit financieel pleegouderplan, kunt u een kind een toekomst bieden met uitzicht op een baan en een volwaardige plek in de maatschappij, door middel van een maandelijkse gift van €28,75. Op dit moment staan er nog 15 kinderen op de wachtlijst voor een padrino.

Lees Verder
Handgemaakte mondkapjes
08 februari 2021

De moeders van onze kinderen in ons Corjuconihuis hebben mondkapjes voor u gemaakt! Van elk ontwerp is er maar 1 gemaakt. Voor slechts €10,- heeft u een uniek exemplaar en steunt u de moeders die door de pandemie minder inkomsten hebben.

Lees Verder
Studeren tijdens de lockdown
08 februari 2021

Dankzij het studiefonds van Juconi kunnen we een aantal talentvolle jongeren de kans bieden om een opleiding aan een vakschool, hogeschool of universiteit.

Lees Verder