Welkom bij Juconi

mei 7, 2016

Moederdag


Mocht je het vergeten zijn, morgen is het Moederdag. Naast onze eigen moeders, zetten wij ook de moeders van ‘onze’ straatkinderen in het zonnetje. De meeste van hen zijn al op zeer jonge leeftijd moeder geworden en hebben vaak nauwelijks een school bezocht.

 

Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Door het gebrek aan scholing beschikken zij zelf over geen enkel middel om zich persoonlijk te kunnen ontwikkelen en hun levensstandaard te verbeteren. Dat leidt binnen de families tot onhoudbare toestanden. Er komt te weinig geld binnen voor de eenvoudigste levensbehoeften.

Vrouwen Ecuador Juconi

Al vanaf het begin werken wij bij het Corjuconi-tehuis samen met de families van de kinderen in ons tehuis. Met systematische scholing maken wij het de moeders mogelijk om hun vaardigheden te ontwikkelen. Dat draagt bij aan het verbeteren van hun levensverwachting en die van hun kinderen. Een praktisch project is moeders in de wijk Las Deliaicas, waarin ons tehuis staat, te leren om te gaan met naai- en biesmachines. Er is namelijk wel werk in de confectie-industrie maar die leidt geen mensen op. Onze opleiding verschaft de moeders een kans om daarin aan het werk te gaan. Door zo een eigen inkomen te verwerven geven zij meer waardigheid aan hun leven én aan dat van hun kinderen.

Kinderen hebben een stabiele gezinsomgeving nodig. Alleen daarmee kan het probleem van de straat- en zwerfkinderen structureel worden aangepakt. Daarom houden onze psychologe en de maatschappelijk werksters lezingen in groepsverband, in de familiekringen en ze voeren individuele gesprekken met de moeders met het doel de familiebanden te verstevigen en het mogelijk te maken dat ook zij van het leven leren te genieten. Alle aspecten van het leven komen daarbij aan bod, zoals gezondheid- en voedingsprocessen maar ook de zakelijke kanten als ondernemerschap en verkoop methoden.

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Een dag in het Corjuconi-tehuis in Colombia

Onze tehuizen vormen de basis van de door UNESCO Mexico erkende aanpak van Juconi. Allemaal zijn ze het middelpunt van de wijk waarin ze staan en komen de kinderen er samen. Om kind te zijn, te leren en zich te ontwikkelen voor een prachtige toekomst. Maar hoe ziet een gemiddelde dag in één van onze tehuizen er nu eigenlijk uit? Carlos nam ons mee! 

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Mijn reis naar het Corjuconi tehuis in Colombia

Afgelopen jaar mocht ik dan eindelijk zelf naar Colombia. Eindelijk met eigen ogen de situatie daar ervaren en zien wat Juconi bereikt – en vooral wat we nog meer kunnen doen om de straatkinderen te helpen bouwen aan hun toekomst.

apr 12, 2017
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier