Welkom bij Juconi

Hoop voor straat en zwerfkinderen

Welkom bij Juconi

Samen met de kinderen

Juconi staat voor ‘Junto con los niños’ wat ‘samen met de kinderen’ betekent. Wij zetten ons in voor kinderen die op straat leven in Latijns-Amerika. Juconi Nederland richt zich met name op Colombia in de regio Palmira Valle, maar ondersteunt ook projecten in Ecuador en Mexico.

De Juconi methode wordt door UNESCO MEXICO gekenmerkt als ‘één van de meest veelbelovende methodes om het probleem van straat- en zwerfkinderen in de wereld aan te pakken’.

Hoe wij helpen

Bekijk het laatste nieuws van Juconi

nieuws

Het belang van omgaan met leeftijdsgenoten

Eén van de pijlers van Juconi is het stimuleren van voormalig straatkinderen om weer om te gaan met hun leeftijdsgenootjes. Vaak zijn straatkinderen niet alleen vervreemd van volwassenen, maar ook van kinderen, doordat ze lange tijd op zichzelf aangewezen zijn geweest. Naast dat een kind op deze manier weer echt kind kan zijn, is omgaan met leeftijdsgenootjes om meerdere redenen ontzettend belangrijk. 

jul 26, 2016
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Uw hulp welbesteed. Ook als u er niet meer bent.

Nadenken over uw testament is een ingewikkeld onderwerp, maar wel erg belangrijk. Heeft u er wel eens aan gedacht om ook na uw overlijden Juconi's projecten te blijven steunen? 

jul 5, 2016
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: sven

Meer berichten bekijken? Klik hier